به گزارش شهرآرانیوز؛ تابستان با همه خاطراتش به پایان رسید. چشم به هم گذاشتیم و اولین ماه فصل پاییز از راه رسید. این روزها حال و هوای پاییزی بیشتر از هرجا در جمع خانوادههایی داغ است که فرزندان محصل دارند. از خرید نوشت افزارگرفته تا تنظیم برنامه خواب دانش آموزان و....
اما در این بین جدا از خانوادههایی که تمام تلاششان را به کار بسته اند تا سال تحصیلی جدید فرزندانشان به بهترین شکل آغاز شود، بسیاری از افراد شاغل سازمانها و ادارات نگران ترافیک گره خورده از ابتدای ماه مهر هستند. در این شماره با همراهی سرهنگ علیرضا رحیمی، رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور به موضوعات مرتبط با ترافیک ماه مهر اشاره خواهیم کرد. بی تردید دانستن برخی از این نکات باعث میشود کمتر در ترافیک بمانید.
۳۰ درصد
کارشناسان ترافیکی بر این باورند که در ایام بازگشایی مدارس، ترافیک صبحگاهی تا ۳۰ درصد افزایش مییابد.
افزایش تصادفات
نتایج گزارشهای تصادفات در شهر گواهی میدهد که در روزهای ابتدایی ماه مهر با بازگشایی مدارس شاهد افزایش تصادفات خسارتی در شهر مشهد هستیم.
همیاری با پلیس
در طول سال کارشناسان پلیس راهور با مراجعه به مدارس سطح شهر، آموزشهای لازم راهنمایی و رانندگی را به دانش آموزان میدهند و از سه گروه دانش آموز دعوت به همکاری میکنند:
«همیاران پلیس» در مقطع دبستان
«پلیس یاران نوجوان» در مقطع متوسطه اول
«پلیس یار جوان» در مقطع متوسطه دوم
نزاعهای خیابانی
نتایج تحقیقات علمی ثابت کرده است ترافیک سنگین و افزایش میزان سرب موجود در هوا باعث بروز اختلال روانی میشود. این مهم در کنار آلودگی صوتی که باعث کاهش آستانه تحمل افراد میشود نزاعهای خیابانی را به همراه دارد.
کودکان آسیبپذیرترند
براساس مطالعات اخیر، آسیبپذیرترین گروه به عوارض ترافیک، کودکان هستند. این پدیده میتواند منجر به اختلال عملکرد مغزی کودکان، ضعف رشد و تکامل، کاهش ضریب هوش و افت تحصیلی آنها شود.
بسیار پیش میآید که پدرومادری با توجه به مسیر خانه تا مدرسه تصمیم میگیرد فرزند محصلش از سرویس مدرسه استفاده نکند و با وسایل حمل و نقل عمومی، دوچرخه، پیاده یا با خودرو شخصی خانواده عبورومرور کند.
قبل و بعد از شروع سال تحصیلی برای آشنایی بیشتر با مسیر، چند روزی دانش آموز را همراهی کنید.
طول مسیر را با یکدیگر قدم بزنید و دانش آموز را با علائم راهنمایی و رانندگی آشنا کنید. به عنوان نمونه عبور و مرور از پلهای هوایی و زیرگذرها، تردد از پیاده رو و پرهیز از حضور در سواره رو و...
اگر فرزند محصلتان دوچرخه سوار است چند بار مسیر دوچرخه و محلهایی را که قرار است توقف داشته باشد، با یکدیگر چک کنید.
زمان رسیدن از خانه به ایستگاه اتوبوس و قطارشهری را دقیق بدانید و ساعت رسیدن وسایل حمل و نقل عمومی را به خاطر بسپارید.
اگر وسیلهای را در خانه جا گذاشته اید، حتی برای یک لحظه هم خودروتان را روی پل منزلتان پارک نکنید. شاید یکی از همسایههای واحد آپارتمانی تان عجله داشته باشد.
در طول مسیری که فرزند محصلتان را به مدرسه میبرید حواستان به بستن کمربند، بیرون نبردن سر و صورت از پنجره و سان روف خودرو و اگر زیر دوازده سال است نشستن بر روی صندلی عقب باشد.
حتما لازم نیست جلو در مدرسه خودروتان را پارک کنید. میتوانید کمی دورتر در محلی امن توقف و پیاده دانش آموز را به داخل مدرسه هدایت کنید.
به هیچ عنوان حتی برای چند ثانیه خودروتان را به صورت مورب، دوبله، روی پل منازل اطراف مدرسه و... پارک نکنید.
نوبتی با برخی خانوادههای مطمئن هماهنگ کنید که دانش آموزان را به مدرسه ببرید. با این کار از حجم خودروهای شخصی کم میشود.
وقتی ماه مهر شروع میشود، وضعیت ترافیکی شهر تغییر میکند. ورود بی رویه خودرو به سطح معابر، عبور و مرور را برای دیگر کاربران ترافیکی سخت میکند. ممکن است شاغل باشید و به ناچار از وسیله شخصی خود استفاده کنید. به یاد داشته باشید:
درست است که تمام کاربران ترافیکی موظف اند برابر قوانین و مقررات در شهر رفت و آمد کنند، اما از وظایف مدیران شهری در برقراری انضباط ترافیکی نمیتوان چشم پوشی کرد. برای کاهش ترافیک و به دنبال آن تصادفات بهتر است چند نکته مد نظر مسئولان امر واقع شود.